Żurek szlachetny z kminkiem i chrzanem

27 marca 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 150 g boczku wędzonego
– pół pęczka włoszczyzny
– 2 liście laurowe
– 4 ziarna ziela angielskiego
– 3 ziarna czarnego pieprzu
– 4 ząbki czosnku
– łyżeczka kminku
– łyżka chrzanu
– szczypta majeranku
– 1,5 l wody
– 3 łyżki śmietany
– Żurek szlachetny z chrzanem Knorr

Sposób przygotowania:
1. Włoszczyznę rozdrobnij i zalej wodą. Dodaj liść laurowy, pieprz, kminek oraz ziele angielskie i cały kawałek boczku. Gotuj ok. 30 minut.
2. Po tym czasie wyjmij z wywaru włoszczyznę i boczek.
3. Następnie do wywaru dodaj Żurek Knorr i dokładnie wymieszaj.
4. Wlej śmietanę, dodaj majeranek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz chrzan.
5. Boczek pokrój w kostkę i ponownie dodaj do zupy. Całość gotuj jeszcze kilka minut i podawaj. Zupa doskonale smakuje z kromką razowego pieczywa.

1



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...