Zupa z żółtej brukwi

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Czas : 1 godzina

Składniki :

30-40 dag wieprzowiny z kostką ( ja użyłam kawałka schabu )
3 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
1/8 selera
1/3 pora
30 dag brukwi żółtej
sól
majeranek
maggi w płynie
pieprz mielony
½ szklanki słodkiej śmietanki

Mięso , marchew, seler, pietruszkę, por zalać 3 szklankami wody, osolić i gotować .Po 30 minutach do wywaru włożyć pokrojoną w słupki brukiew i ziemniaki pokrojone w kostkę. Po następnych 30 minutach łyżką cedzakową wyłowić z zupy część ( 1/3 ) ziemniaków, brukiew, mięso i warzywa – odłożyć .Zupę zmiksować. Wrzucić do niej brukiew i ziemniaki wyłowione uprzednio z zupy, obrane od kości i rozdrobnione mięso , marchew pokrojoną w plasterki. Doprawić maggi, majerankiem, pieprzem- wlać słodką śmietankę .Podawać posypaną pokrojonym koperkiem .

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...