Zupa z żółtej brukwi

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Czas : 1 godzina

Składniki :

30-40 dag wieprzowiny z kostką ( ja użyłam kawałka schabu )
3 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
1/8 selera
1/3 pora
30 dag brukwi żółtej
sól
majeranek
maggi w płynie
pieprz mielony
½ szklanki słodkiej śmietanki

Mięso , marchew, seler, pietruszkę, por zalać 3 szklankami wody, osolić i gotować .Po 30 minutach do wywaru włożyć pokrojoną w słupki brukiew i ziemniaki pokrojone w kostkę. Po następnych 30 minutach łyżką cedzakową wyłowić z zupy część ( 1/3 ) ziemniaków, brukiew, mięso i warzywa – odłożyć .Zupę zmiksować. Wrzucić do niej brukiew i ziemniaki wyłowione uprzednio z zupy, obrane od kości i rozdrobnione mięso , marchew pokrojoną w plasterki. Doprawić maggi, majerankiem, pieprzem- wlać słodką śmietankę .Podawać posypaną pokrojonym koperkiem .

nadesłane: Babciagramolka



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.