Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym

8 maja 2018, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500 g mięsa wołowego bez kości 2 litry bulionu wołowego (może być z kostki)

2 marchewki

1 pietruszka

1 duża cebula

mała cukinia

olej sól,

pieprz kolorowy grubo mielony,

słodka papryka, tymianek szczypta ostrej papryki

2 liście laurowe i 3 ziarna ziela angielskiego

200 g makaronu ryżowego

 

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej,ułożyć mięso i oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć 15 minut, przewracając od czasu do czasu. Wrzucić tymianek,ziele angielskie liście laurowe i gotować, mieszając, przez minutę.Warzywa oczyścić (cukinię nie obierać ze skórki) marchewkę,pietruszkę,cukinię pokroić w kostkę a cebulę w piórka. Dodać do mięsa i zlać bulionem, doprawić do smaku słodką i ostrą papryką.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotujemy, aż mięso zmięknie, godzinę lub trochę więcej. Podajemy zupę z makaronem ryżowym ugotowanym według wskazówek na opakowaniu.

file1365870623