Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym

8 maja 2018, dodał: myszka9988

Składniki:

500 g mięsa wołowego bez kości 2 litry bulionu wołowego (może być z kostki)

2 marchewki

1 pietruszka

1 duża cebula

mała cukinia

olej sól,

pieprz kolorowy grubo mielony,

słodka papryka, tymianek szczypta ostrej papryki

2 liście laurowe i 3 ziarna ziela angielskiego

200 g makaronu ryżowego

 

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej,ułożyć mięso i oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć 15 minut, przewracając od czasu do czasu. Wrzucić tymianek,ziele angielskie liście laurowe i gotować, mieszając, przez minutę.Warzywa oczyścić (cukinię nie obierać ze skórki) marchewkę,pietruszkę,cukinię pokroić w kostkę a cebulę w piórka. Dodać do mięsa i zlać bulionem, doprawić do smaku słodką i ostrą papryką.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotujemy, aż mięso zmięknie, godzinę lub trochę więcej. Podajemy zupę z makaronem ryżowym ugotowanym według wskazówek na opakowaniu.

file1365870623


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Sklep Peruka.pl - zaprasza!
Cena:
324 zł
Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Na bazie orzechów piorących
Cena:
35,99 zł
STOP