URODA I ZDROWIE

Zupa z wołowiną, warzywami i makaronem ryżowym

8 maja 2018, dodał: myszka9988

Składniki:

500 g mięsa wołowego bez kości 2 litry bulionu wołowego (może być z kostki)

2 marchewki

1 pietruszka

1 duża cebula

mała cukinia

olej sól,

pieprz kolorowy grubo mielony,

słodka papryka, tymianek szczypta ostrej papryki

2 liście laurowe i 3 ziarna ziela angielskiego

200 g makaronu ryżowego

 

Przygotowanie:

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej,ułożyć mięso i oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć 15 minut, przewracając od czasu do czasu. Wrzucić tymianek,ziele angielskie liście laurowe i gotować, mieszając, przez minutę.Warzywa oczyścić (cukinię nie obierać ze skórki) marchewkę,pietruszkę,cukinię pokroić w kostkę a cebulę w piórka. Dodać do mięsa i zlać bulionem, doprawić do smaku słodką i ostrą papryką.Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotujemy, aż mięso zmięknie, godzinę lub trochę więcej. Podajemy zupę z makaronem ryżowym ugotowanym według wskazówek na opakowaniu.

file1365870623

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...