zupa z włoskiej kapusty

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

100 g     suszonego i wędzonego boczku (panceta)
4 ząbki     czosnku
500 g     kapusty włoskiej
2 łyżeczki     Vegety
4 łyżki     ugotowanego ryżu
60 g     tartego parmezanu

Przygotowanie

   1. Suszony i wędzony boczek (panceta) pokroić w kosteczki i krótko podsmażyć.
   2. Dodać wyciśnięty czosnek i zalać wodą.
   3. Gdy woda zacznie się gotować, dodać posiekaną kapustę włoską oraz Vegetę i gotować dopóki kapusta nie stanie się miękka.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...