zupa z włoskiej kapusty

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

100 g     suszonego i wędzonego boczku (panceta)
4 ząbki     czosnku
500 g     kapusty włoskiej
2 łyżeczki     Vegety
4 łyżki     ugotowanego ryżu
60 g     tartego parmezanu

Przygotowanie

   1. Suszony i wędzony boczek (panceta) pokroić w kosteczki i krótko podsmażyć.
   2. Dodać wyciśnięty czosnek i zalać wodą.
   3. Gdy woda zacznie się gotować, dodać posiekaną kapustę włoską oraz Vegetę i gotować dopóki kapusta nie stanie się miękka.

na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...