Zupa z porów

28 kwietnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 dag porów
2 skrzydełka z kurczaka lub z indyka
włoszczyzna
szklanka tłustego mleka
2 łyżki mąki
3 dag masła
sól, pieprz biały

Skrzydełka zalać 2 litrami wody, dodać włoszczyznę, wywar po ugotowaniu przecedzić. Pory przekroić wzdłuż, z zielonych liści odciąć 1/3, pokroić w poprzek w cienkie paski, włożyć do wywaru i gotować jeszcze przez 20 minut do miękkości. Podprawić mąką rozmieszaną z mlekiem, dodać resztę mleka, zagotować, dodać masło, podawać z grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...