Zupa z porów

28 kwietnia 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 dag porów
2 skrzydełka z kurczaka lub z indyka
włoszczyzna
szklanka tłustego mleka
2 łyżki mąki
3 dag masła
sól, pieprz biały

Skrzydełka zalać 2 litrami wody, dodać włoszczyznę, wywar po ugotowaniu przecedzić. Pory przekroić wzdłuż, z zielonych liści odciąć 1/3, pokroić w poprzek w cienkie paski, włożyć do wywaru i gotować jeszcze przez 20 minut do miękkości. Podprawić mąką rozmieszaną z mlekiem, dodać resztę mleka, zagotować, dodać masło, podawać z grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...