Zupa z porów

28 kwietnia 2010, dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 dag porów
2 skrzydełka z kurczaka lub z indyka
włoszczyzna
szklanka tłustego mleka
2 łyżki mąki
3 dag masła
sól, pieprz biały

Skrzydełka zalać 2 litrami wody, dodać włoszczyznę, wywar po ugotowaniu przecedzić. Pory przekroić wzdłuż, z zielonych liści odciąć 1/3, pokroić w poprzek w cienkie paski, włożyć do wywaru i gotować jeszcze przez 20 minut do miękkości. Podprawić mąką rozmieszaną z mlekiem, dodać resztę mleka, zagotować, dodać masło, podawać z grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.