Zupa z porów

28 kwietnia 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

50 dag porów
2 skrzydełka z kurczaka lub z indyka
włoszczyzna
szklanka tłustego mleka
2 łyżki mąki
3 dag masła
sól, pieprz biały

Skrzydełka zalać 2 litrami wody, dodać włoszczyznę, wywar po ugotowaniu przecedzić. Pory przekroić wzdłuż, z zielonych liści odciąć 1/3, pokroić w poprzek w cienkie paski, włożyć do wywaru i gotować jeszcze przez 20 minut do miękkości. Podprawić mąką rozmieszaną z mlekiem, dodać resztę mleka, zagotować, dodać masło, podawać z grzankami.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....