Zupa z łodyg czerwonego buraka

21 sierpnia 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1345578585

Składniki:

2 pęczki młodych łodyg z czerwonego buraka
25 dag mięsa wieprzowego
2 marchewki
1 pietruszka
kilka łyżek koncentratu buraczanego
vegeta i pieprz do smaku
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1,5 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę zalać 6 szklankami wody i gotować około 25 minut. Pod koniec gotowania dodać marchewkę, pietruszkę startą na dużych oczkach i posiekane łodygi czerwonego buraka. Wlać koncentrat buraczany. I gotować jeszcze 8-10 minut. Przyprawić do smaku, zabielić jogurtem. Podawać z koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...