Zupa z łodyg czerwonego buraka

21 sierpnia 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1345578585

Składniki:

2 pęczki młodych łodyg z czerwonego buraka
25 dag mięsa wieprzowego
2 marchewki
1 pietruszka
kilka łyżek koncentratu buraczanego
vegeta i pieprz do smaku
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1,5 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę zalać 6 szklankami wody i gotować około 25 minut. Pod koniec gotowania dodać marchewkę, pietruszkę startą na dużych oczkach i posiekane łodygi czerwonego buraka. Wlać koncentrat buraczany. I gotować jeszcze 8-10 minut. Przyprawić do smaku, zabielić jogurtem. Podawać z koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.