Zupa z fasoli i kapusty

7 października 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g fasoli białej

mała kapusta

1 cebula

1/3 szklanki oliwy

2 łyżki masła

2 pomidory

grzanki z chleba

Fasolę namoczyć w zimnej wodzie.Następnie gotować w tej samej wodzie do miękkości na słabym ogniu. Połowę fasoli wybrać łyżką cedzakową i przetrzeć przez sito, puree włożyć z powrotem do reszty fasoli . Kapustę oczyścić,odciąć twarde liście, umyć cienko poszatkować. Cebulę obrać umyć cienko pokrajać. Kapustę i cebulę włożyć do garnka, dodać oliwę oraz pomidory, i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem bez dodawania wody. Gdy kapusta będzie miękka połączyć ją z fasolą  i zagotować. Rozłożyć na talerzach grzanki z przypieczonego chleba , nalewać na nie gorącą zupę.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...