Zupa z fasoli i kapusty

7 października 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g fasoli białej

mała kapusta

1 cebula

1/3 szklanki oliwy

2 łyżki masła

2 pomidory

grzanki z chleba

Fasolę namoczyć w zimnej wodzie.Następnie gotować w tej samej wodzie do miękkości na słabym ogniu. Połowę fasoli wybrać łyżką cedzakową i przetrzeć przez sito, puree włożyć z powrotem do reszty fasoli . Kapustę oczyścić,odciąć twarde liście, umyć cienko poszatkować. Cebulę obrać umyć cienko pokrajać. Kapustę i cebulę włożyć do garnka, dodać oliwę oraz pomidory, i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem bez dodawania wody. Gdy kapusta będzie miękka połączyć ją z fasolą  i zagotować. Rozłożyć na talerzach grzanki z przypieczonego chleba , nalewać na nie gorącą zupę.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...