Zupa z fasoli i kapusty

7 października 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g fasoli białej

mała kapusta

1 cebula

1/3 szklanki oliwy

2 łyżki masła

2 pomidory

grzanki z chleba

Fasolę namoczyć w zimnej wodzie.Następnie gotować w tej samej wodzie do miękkości na słabym ogniu. Połowę fasoli wybrać łyżką cedzakową i przetrzeć przez sito, puree włożyć z powrotem do reszty fasoli . Kapustę oczyścić,odciąć twarde liście, umyć cienko poszatkować. Cebulę obrać umyć cienko pokrajać. Kapustę i cebulę włożyć do garnka, dodać oliwę oraz pomidory, i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem bez dodawania wody. Gdy kapusta będzie miękka połączyć ją z fasolą  i zagotować. Rozłożyć na talerzach grzanki z przypieczonego chleba , nalewać na nie gorącą zupę.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz