Zupa z chorizo i jarmużem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa z chorizo i jarmużem

7 sierpnia 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Dla czterech osób
Czas przygotowania: 45 minut

Składniki:
– 250 g chorizo
– 2 Bulionetki warzywne Knorr
– 0,5 kg ziemniaków
– 0,5 kg jarmużu
– 1 por
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:
1. Drobno pokrojoną cebulę, czosnek i pora smażyć w garnku na margarynie około 5 minut na średnim ogniu. Dołożyć do tego ziemniaki, smażyć kolejne 5 minut, co chwilę mieszając.
2. Do garnka dolać 1 litr wody, do której dodajemy Bulionetki Knorr, dzięki czemu zupa będzie doskonale doprawiona. Całość doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i pozostawić na nim, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie trzeba je rozgnieść w zupie. Dodać posiekany jarmuż i gotować około 10 minut.
3. Równolegle należy pokrojone chorizo podsmażyć na patelni, aż stanie się chrupkie, dodając je do zupy tuż przed podaniem.

1z



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz