Zupa śledziowa z ogórkami i pieczarkami

17 maja 2012, dodał: natalina4
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag solonych filetów śledziowych
  • 4 ogórki kiszone
  • mały słoik marynowanych pieczarek
  • 2 jabłka
  • cebula
  • 330 ml śmietany 18%
  • 1,5 l maślanki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Śledzie moczymy kilka godzin ( najlepiej przez noc). Jabłka i cebulę obieramy.

2. Ogórki,pieczarki, jabłka, cebulę i śledzie kroimy w małą kostkę. Mieszamy ze śmietaną i maślanką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 35 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...