Zupa śledziowa z ogórkami i pieczarkami

17 maja 2012,
dodał: natalina4
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag solonych filetów śledziowych
  • 4 ogórki kiszone
  • mały słoik marynowanych pieczarek
  • 2 jabłka
  • cebula
  • 330 ml śmietany 18%
  • 1,5 l maślanki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. Śledzie moczymy kilka godzin ( najlepiej przez noc). Jabłka i cebulę obieramy.

2. Ogórki,pieczarki, jabłka, cebulę i śledzie kroimy w małą kostkę. Mieszamy ze śmietaną i maślanką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...