Zupa selerowa

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Marchew (średnia)       100 (1szt.)
  • Pietruszka (średnia)       60 (1szt.)
  • Seler (mały)                600 (1 szt.)
  • Mąka                            12 (1 łyżka)
  • Olej słonecznikowy         15 (1 łyżka)
  • Zielona pietruszka          20 (1 łyżka)
  • Sól

Warzywa umyć, obrać opłukać, rozdrobnić, zalać gorącą wodą, ugotować, przetrzeć lub zmiksować. Z mąki, oleju i mleka sporządzić zawiesinę, wlać do gotującej się zupy, mieszając zagotować. Dodać sól do smaku. Przed podaniem dodać posiekaną pietruszkę. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

file1259140542



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...