Zupa selerowa

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Marchew (średnia)       100 (1szt.)
  • Pietruszka (średnia)       60 (1szt.)
  • Seler (mały)                600 (1 szt.)
  • Mąka                            12 (1 łyżka)
  • Olej słonecznikowy         15 (1 łyżka)
  • Zielona pietruszka          20 (1 łyżka)
  • Sól

Warzywa umyć, obrać opłukać, rozdrobnić, zalać gorącą wodą, ugotować, przetrzeć lub zmiksować. Z mąki, oleju i mleka sporządzić zawiesinę, wlać do gotującej się zupy, mieszając zagotować. Dodać sól do smaku. Przed podaniem dodać posiekaną pietruszkę. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

file1259140542



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...