Zupa ryżowo-koperkowa

3 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna zupa , polecam.

Składniki

60 łopatki wieprzowej
marchew
pietruszka
kawałek selera
1/2 pora
liść laurowy
1 czubata łyżka jarzynki lub kucharka
5 czubatych łyżek ryżu
5 ziemniaków
2,5-3  litry wody
pieprz
sól
1 pęczek zielonego koperku

Mięso umyć pokroić w kawałki,zalać wodą ,zagotować,zdjąć szumowinę.
Pora pokroić w talarki, marchew, selera i pietruszkę zetrzeć na tarce, dodać do zupy, następnie dodać ryż, listek i przyprawę , gotować aż mięso prawie będzie miękkie.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę,gotować do miękkości ziemniaków.
Koperek umyć drobno posiekać , dodać do zupy, posypać pieprzem.
Smacznego.

file1267639630



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz