Zupa rybna z Tilapii

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupa rybna z Tilapii

Tilapia to jedna z nowych ryb jakie pojawiły się na naszym rynku . Morska.
O białym , delikatnym mięsie . Z wyglądu filety przypominają filety z pangi .
Nie ma tak mocnego , specyficznego posmaku i zapachu ryb morskich .

Czas :45 minut

Składniki :

5 filetów Tilapii
5 średnich ziemniaków
1 marchewka
½ pietruszki
kawałek selera
5 cm białej części pory
1 cebula
3 kostki bulionu rybnego Knorra
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 łyżki usiekanego kopru
½ szklanki słodkiej śmietanki
1 żółtko
pieprz mielony biały
sól
sok z cytryny
1 ½ litra wody

Warzywa obrać . Marchew ponacinać w gwiazdki i pokroić w plasterki . Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Porę drobno pokroić . Cebulę pokroić w ,, piórka „. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Warzywa , ziele angielskie , liście laurowe , kostki bulionowe zalać wodą . Gotować 30 minut. Rybę pokroić na 4 cm kawałki .Włożyć do wrzącej zupy. Gotować na małym gazie 15 minut . Wsypać koperek. Wlać śmietankę zmieszaną z żółtkiem . Doprawić jeśli trzeba mielonym pieprzem , solą , odrobiną soku z cytryny .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...