Zupa rybna z Tilapii

25 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupa rybna z Tilapii

Tilapia to jedna z nowych ryb jakie pojawiły się na naszym rynku . Morska.
O białym , delikatnym mięsie . Z wyglądu filety przypominają filety z pangi .
Nie ma tak mocnego , specyficznego posmaku i zapachu ryb morskich .

Czas :45 minut

Składniki :

5 filetów Tilapii
5 średnich ziemniaków
1 marchewka
½ pietruszki
kawałek selera
5 cm białej części pory
1 cebula
3 kostki bulionu rybnego Knorra
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 łyżki usiekanego kopru
½ szklanki słodkiej śmietanki
1 żółtko
pieprz mielony biały
sól
sok z cytryny
1 ½ litra wody

Warzywa obrać . Marchew ponacinać w gwiazdki i pokroić w plasterki . Seler i pietruszkę utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Porę drobno pokroić . Cebulę pokroić w ,, piórka „. Ziemniaki pokroić w grube plastry. Warzywa , ziele angielskie , liście laurowe , kostki bulionowe zalać wodą . Gotować 30 minut. Rybę pokroić na 4 cm kawałki .Włożyć do wrzącej zupy. Gotować na małym gazie 15 minut . Wsypać koperek. Wlać śmietankę zmieszaną z żółtkiem . Doprawić jeśli trzeba mielonym pieprzem , solą , odrobiną soku z cytryny .

 

nadesłane: Babciagramolka