Zupa pomidorowa z jabłkami
Składniki
* 1½ l wywaru z kostki Kucharek „Zupa pomidorowa”,
* 2/3 szklanki gęstej śmietany,
* 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
* 5 jabłek (60 dag),
* 2 łyżki masła,
* 2 cytryny (15 dag),
* 3 kostki do zupy pomidorowej KUCHAREK,
* sól, pieprz czarny mielony Prymat,
* cukier, 3 łyżki natki pietruszki Prymat
Sposób przygotowania
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, podsmażyć na maśle wraz z koncentratem pomidorowym, stale mieszając. Cytryny umyć, obrać, drobno pokroić, usunąć pestki, dodać do masy jabłkowo-pomidorowej wraz z kostkami pomidorowymi. Chwilę smażyć, połączyć z wywarem i śmietaną, zagotować i doprawić do smaku. Podawać z makaronem, lub ryżem ugotowanym na sypko. Przed podaniem posypać natką.
www.kucharek.pl