Zupa pomidorowa z jabłkami

8 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

* 1½ l wywaru z kostki Kucharek „Zupa pomidorowa”,
* 2/3 szklanki gęstej śmietany,
* 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
* 5 jabłek (60 dag),
* 2 łyżki masła,
* 2 cytryny (15 dag),
* 3 kostki do zupy pomidorowej KUCHAREK,
* sól, pieprz czarny mielony Prymat,
* cukier, 3 łyżki natki pietruszki Prymat

file1286543689

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, podsmażyć na maśle wraz z koncentratem pomidorowym, stale mieszając. Cytryny umyć, obrać, drobno pokroić, usunąć pestki, dodać do masy jabłkowo-pomidorowej wraz z kostkami pomidorowymi. Chwilę smażyć, połączyć z wywarem i śmietaną, zagotować i doprawić do smaku. Podawać z makaronem, lub ryżem ugotowanym na sypko. Przed podaniem posypać natką.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...