Zupa pomidorowa z jabłkami

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

* 1½ l wywaru z kostki Kucharek „Zupa pomidorowa”,
* 2/3 szklanki gęstej śmietany,
* 4 łyżki koncentratu pomidorowego,
* 5 jabłek (60 dag),
* 2 łyżki masła,
* 2 cytryny (15 dag),
* 3 kostki do zupy pomidorowej KUCHAREK,
* sól, pieprz czarny mielony Prymat,
* cukier, 3 łyżki natki pietruszki Prymat

file1286543689

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, podsmażyć na maśle wraz z koncentratem pomidorowym, stale mieszając. Cytryny umyć, obrać, drobno pokroić, usunąć pestki, dodać do masy jabłkowo-pomidorowej wraz z kostkami pomidorowymi. Chwilę smażyć, połączyć z wywarem i śmietaną, zagotować i doprawić do smaku. Podawać z makaronem, lub ryżem ugotowanym na sypko. Przed podaniem posypać natką.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Jak przedłużyć i zagęścić rzęsy w d…
W dzisiejszych czasach, gdy mamy na wyciągnięcie ręki wiele zabiegów upiększających i kosmetyków, warto...
Czego nie jeść przy delikatnym żołą…
Ostre potrawy i przyprawy podrażniają wyściółkę żołądka. Jeśli jeszcze nie mamy z nim problemów,...
Trening na prawidłowy oddech w czas…
Znajdź miejsce, w którym przez chwilę nikt nie będzie Ci przeszkadzał. Najlepiej gdy...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Mieliśmy taki problem przy remocie u babci. Przede wszystkim trzeba było zapewnić tam wygodę...