Zupa pomidorowa z dynią

16 września 2018, dodał: summerlove
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– włoszczyzna
– 1/2 kg dyni
– pomidory z puszki
– łyżka masła
– łyżka mąki
– cukier, sól, pieprz
– natka pietruszki

Włoszczyznę umyć, oczyścić i zalać 4 szklankami wrzątku, gotować 30 minut. Odcedzić wywar. Dynię umyć, obrać ze skóry. Pokrajać w kostkę i rozgotować w małej ilości wody, potem zmiksować. Do wywaru wrzucić pokrojone w kostkę pomidory z puszki wraz z sosem, dodać zmiksowaną dynię, z maki i tłuszczu zrobić zasmażkę i wlać do zupy. Podawać z kleksem ze śmietany i bazylią. Można też dodać do zupy ryż lub makaron, żeby była bardziej treściwa.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...