Zupa pomidorowa z cukinią
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 cukinia
1 marchewka
1 cebula
2 ząbki czosnku
oliwa
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
15 dag.pomidorków koktajlowych
kilka listków bazylii
1 puszka krojonych pomidorow
1 kostka rosołowa
1 litr wody
sól
pieprz
szczypta cukru
Przygotowanie:
Cukinię umyć,usunąć nasionka i pokroić na kawałki.Czosnek,cebulę i marchewkę obrać i posiekać.Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pociąć na kawałki.Wszystkie warzywa podsmażyć na rozgrzanej oliwie.Pomidory z puszki przelać do garnka,dolać wodę i wrzucić kodstke rosołową.Całość zagotować i dodać warzywa z patelni i gotować na małym ogniu do czasu ,aż będą miękkie.Pod koniec gotowania dodać pokrojone pomidorki koktajlowe.Doprawić do smaku solą,cukrem i pieprzem.Udekorować listkami bazylii.