Zupa pavese z Włoch

18 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2 kostki bulionu wołowego, 4 kromki grubo pokrojonego chleba pszennego, 4 jajka, 4 łyżki startego parmezanu, masło do smażenia, czarny pieprz, natka pietruszki.

Rozpuszczamy kostki bulionowe w litrze wrzątku. Chleb rumienimy z obu stron na maśle. Na dnie każdego talerza kładziemy grzankę, na nią wbijamy jajko, uważając, by nie rozlać żółtka. Wszystko to powoli zalewamy wrzącym bulionem. Przed podaniem posypujemy zupę parmezanem i ewentualnie czarnym pieprzem oraz natką.

file1268901310



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...