Zupa pavese z Włoch

18 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2 kostki bulionu wołowego, 4 kromki grubo pokrojonego chleba pszennego, 4 jajka, 4 łyżki startego parmezanu, masło do smażenia, czarny pieprz, natka pietruszki.

Rozpuszczamy kostki bulionowe w litrze wrzątku. Chleb rumienimy z obu stron na maśle. Na dnie każdego talerza kładziemy grzankę, na nią wbijamy jajko, uważając, by nie rozlać żółtka. Wszystko to powoli zalewamy wrzącym bulionem. Przed podaniem posypujemy zupę parmezanem i ewentualnie czarnym pieprzem oraz natką.

file1268901310



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....