Zupa pavese z Włoch

18 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 2 kostki bulionu wołowego, 4 kromki grubo pokrojonego chleba pszennego, 4 jajka, 4 łyżki startego parmezanu, masło do smażenia, czarny pieprz, natka pietruszki.

Rozpuszczamy kostki bulionowe w litrze wrzątku. Chleb rumienimy z obu stron na maśle. Na dnie każdego talerza kładziemy grzankę, na nią wbijamy jajko, uważając, by nie rozlać żółtka. Wszystko to powoli zalewamy wrzącym bulionem. Przed podaniem posypujemy zupę parmezanem i ewentualnie czarnym pieprzem oraz natką.

file1268901310



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...