Zupa paprykowa

25 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Wstawiamy bulion z kostki. 2 cebule i paprykę czerwoną, paprykę zieloną i żółtą kroimy w paski. Marchew, pietruszkę, trzemy na tarce na grubych oczkach.
Por mały kroimy drobno w paseczki. Wszystko razem dodajemy do bulionu, gotujemy, mieszamy. 2 ziemniaki obieramy, trzemy na tarce, na grubych oczkach, dodajemy do reszty. Na koniec dodajemy pokrojony w plasterki ogórek kiszony
i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusimy wszystko pod przykryciem, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Podajemy zupę ze świerzym chlebkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.