Zupa paprykowa

25 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Wstawiamy bulion z kostki. 2 cebule i paprykę czerwoną, paprykę zieloną i żółtą kroimy w paski. Marchew, pietruszkę, trzemy na tarce na grubych oczkach.
Por mały kroimy drobno w paseczki. Wszystko razem dodajemy do bulionu, gotujemy, mieszamy. 2 ziemniaki obieramy, trzemy na tarce, na grubych oczkach, dodajemy do reszty. Na koniec dodajemy pokrojony w plasterki ogórek kiszony
i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusimy wszystko pod przykryciem, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Podajemy zupę ze świerzym chlebkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...