Zupa krem ze świeżych kurek

22 czerwca 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 65 dag kurek, 1 i 1/2 litra rosołu z drobiu, cebula, czubata łyżka mąki, szkl. kremówki, masło do smażenia.

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. 60 dag kurek drobno posiekać, dodać do cebuli, dusić 10 min. Dodać mąkę, smażyć 3 min. Dodać 0,5 l rosołu, wymieszać. Połączyć z resztą rosołu, zagotować, gotować 3 min. Śmietankę zahartować kilkoma łyżkami zupy. Zupę zdjąć z ognia, mieszając wlewać śmietanę. Na maśle podsmażyć resztę grzybków. Zupę rozlać do talerzy, ozdobić porcją podsmażonych grzybków.

Jej pyszny kremowy smak zachwyci każdego.

file1308737081



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...