Zupa krem z ryby

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupa krem z ryby

Czas : 1 godzina

Składniki :1/2 kg filetów rybnych
1 marchewka
½ pietruszki
1/16 selera
¼ pory
1 cebula
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
3 kostki bulionu rybnego Knorra
½ szklanki słodkiej śmietanki
1 żółtko
pieprz biały mielony
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
sól
1 ½ litra wody

Filety rybne , obrane warzywa , kostki bulionowe , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą i gotować ok. 40 minut . Wyjąć warzywa i przyprawy . Zmiksować zupę . Doprawić śmietanką z żółtkiem , pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki .

Do zupy podać osobno groszek ptysiowy .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺