Zupa krem z papryki i pomarańczy

4 października 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

krem z papryki

 

składniki:

4  czerwone papryki

dwie łyżki oliwy z oliwek

2 pomarańcze

szklanka wody

sól,  pieprz

pół kostki sera feta

łyżeczka sosu sojowego

świeże listki bazylii

 

Papryki umyć i pokroić w kostkę, wycisnąć sok z pomarańczy a skórkę zetrzeć na tarce.

W garnku rozgrzać oliwę, dodać paprykę, dusić około 1 minut pod przykryciem.

Wsypać skórkę z pomarańczy i dusić na wolnym ogniu około 15 minut.

Na koniec wlać sok z pomarańczy i całość zmiksować, podawać z serem feta pokruszonym oraz listkami bazylii.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.