Zupa krem z papryki i pomarańczy

4 października 2016,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

krem z papryki

 

składniki:

4  czerwone papryki

dwie łyżki oliwy z oliwek

2 pomarańcze

szklanka wody

sól,  pieprz

pół kostki sera feta

łyżeczka sosu sojowego

świeże listki bazylii

 

Papryki umyć i pokroić w kostkę, wycisnąć sok z pomarańczy a skórkę zetrzeć na tarce.

W garnku rozgrzać oliwę, dodać paprykę, dusić około 1 minut pod przykryciem.

Wsypać skórkę z pomarańczy i dusić na wolnym ogniu około 15 minut.

Na koniec wlać sok z pomarańczy i całość zmiksować, podawać z serem feta pokruszonym oraz listkami bazylii.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....