Zupa krem z kukurydzy z warzywami

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 litr rosołu warzywnego KUCHAREK
  • Suszona włoszczyzna KUCHAREK
  • 200 g kukurydzy w puszce
  • 1 obrany ziemniak pokrojony w kostkę
  • 1 łyżka masła
  • 150 ml śmietany 36%
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • Przyprawa do zup i potraw w płynie KUCHAREK

file1286536516

Przygotowanie

W garnku zagotować bulion warzywny według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę podsmażyć chwilę na maśle i razem z suszoną włoszczyzną oraz ziemniakiem dodać do gotującego się bulionu.
Gdy wszystkie warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować i doprawić do smaku imbirem oraz Przyprawą do zup i potraw w płynie KUCHAREK. Następnie zabielić śmietaną i podawać razem z chrupiącymi grzankami.

www.kucharek.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz