Zupa krem z kukurydzy z warzywami

8 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 litr rosołu warzywnego KUCHAREK
  • Suszona włoszczyzna KUCHAREK
  • 200 g kukurydzy w puszce
  • 1 obrany ziemniak pokrojony w kostkę
  • 1 łyżka masła
  • 150 ml śmietany 36%
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • Przyprawa do zup i potraw w płynie KUCHAREK

file1286536516

Przygotowanie

W garnku zagotować bulion warzywny według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę podsmażyć chwilę na maśle i razem z suszoną włoszczyzną oraz ziemniakiem dodać do gotującego się bulionu.
Gdy wszystkie warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować i doprawić do smaku imbirem oraz Przyprawą do zup i potraw w płynie KUCHAREK. Następnie zabielić śmietaną i podawać razem z chrupiącymi grzankami.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...