Zupa krem z kukurydzy z warzywami

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 litr rosołu warzywnego KUCHAREK
  • Suszona włoszczyzna KUCHAREK
  • 200 g kukurydzy w puszce
  • 1 obrany ziemniak pokrojony w kostkę
  • 1 łyżka masła
  • 150 ml śmietany 36%
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • Przyprawa do zup i potraw w płynie KUCHAREK

file1286536516

Przygotowanie

W garnku zagotować bulion warzywny według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę podsmażyć chwilę na maśle i razem z suszoną włoszczyzną oraz ziemniakiem dodać do gotującego się bulionu.
Gdy wszystkie warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować i doprawić do smaku imbirem oraz Przyprawą do zup i potraw w płynie KUCHAREK. Następnie zabielić śmietaną i podawać razem z chrupiącymi grzankami.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...