Zupa krem z kukurydzy z warzywami

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 litr rosołu warzywnego KUCHAREK
  • Suszona włoszczyzna KUCHAREK
  • 200 g kukurydzy w puszce
  • 1 obrany ziemniak pokrojony w kostkę
  • 1 łyżka masła
  • 150 ml śmietany 36%
  • 1 łyżka posiekanego imbiru
  • Przyprawa do zup i potraw w płynie KUCHAREK

file1286536516

Przygotowanie

W garnku zagotować bulion warzywny według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę podsmażyć chwilę na maśle i razem z suszoną włoszczyzną oraz ziemniakiem dodać do gotującego się bulionu.
Gdy wszystkie warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować i doprawić do smaku imbirem oraz Przyprawą do zup i potraw w płynie KUCHAREK. Następnie zabielić śmietaną i podawać razem z chrupiącymi grzankami.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...