Zupa krem z kukurydzy z warzywami
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 1 litr rosołu warzywnego KUCHAREK
- Suszona włoszczyzna KUCHAREK
- 200 g kukurydzy w puszce
- 1 obrany ziemniak pokrojony w kostkę
- 1 łyżka masła
- 150 ml śmietany 36%
- 1 łyżka posiekanego imbiru
- Przyprawa do zup i potraw w płynie KUCHAREK
Przygotowanie
W garnku zagotować bulion warzywny według przepisu na opakowaniu.
Kukurydzę podsmażyć chwilę na maśle i razem z suszoną włoszczyzną oraz ziemniakiem dodać do gotującego się bulionu.
Gdy wszystkie warzywa będą miękkie zupę dokładnie zmiksować i doprawić do smaku imbirem oraz Przyprawą do zup i potraw w płynie KUCHAREK. Następnie zabielić śmietaną i podawać razem z chrupiącymi grzankami.
www.kucharek.pl