Zupa grzybowa z pieczonym sandaczem

15 września 2012, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

1 kg prawdziwków

1 ząbek czosnku

1kg sandacza

4 gałązki tymianku

3 l wywaru warzywnego

2 łyżki posiekanego koperku

z warzywami pokrojonymi w kostkę

150 ml słodkiej śmietanki 30%

2 cebule

sól,pieprz i oliwa

Grzyby kroimy w kostkę i przesmażamy z czosnkiem i cebulą.Zalewamy wywarem i gotujemy ok.20 min.Dodajemy śmietankę ,doprawiamy solą i pieprzem.Dodajemy gałązki tymianku oraz posiekany koper.Sandacza kroimy w kostkę i marynujemy w oliwie,soli,pieprzu.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st.C 5 minut.Kawałki ryby układamy na talerzu i zalewamy zupą.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...