Zupa grzybowa po wiejsku

3 marca 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo smaczna i sycąca zupa, polecam:

Składniki:

1/2 kg chudego szpondru wołowego
6 ziemniaków
włoszczyzna bez kapusty (por, seler, marchew, pietruszka)
2 łyżki przyprawy jarzynka
35 dkg pokrojonych grzybów(maślaki,podgrzybki,kurki) mogą być mrożone
4 łyżki suchego ryżu
2-2,5 litra wody
śmietana kwaśna 18% do zup

Mięso wymoczyć, umyć, zalać wodą, zagotować , zszumować.
Pora pokroić w talarki,resztę włoszczyzny zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach, dodać jarzynkę , listek laurowy i ryż, gotować aż mięso będzie prawie miękkie, wyjąć na talerzyk.
Do wywaru dodać pokrojone grzyby i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować aż ziemniaki będą miękkie.
Śmietanę dobrze wymieszać, dodać trochę gorącej zupy, jeszcze raz wymieszać i wlać do zupy (nie gotować).
Mięso obrać od kości, drobno pokroić , włożyć do zupy i dokładnie wymieszać.
Smacznego.

file1267631433



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...