Zupa grzybowa

1 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

grzyby mrożone 20 dag
1 marchew
1 pietruszka
½ selera
porcja rosołowa lub kość schabowa
listek laurowy
ziele angielskie
kostka grzybowa
kostka rosołowa
ziemniaki 4 szt
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany
zielenina (por, natka pietruszki, koper, lubczyk, liście selera)
woda 2 l

Zagotować wodę, wrzucić wymoczone kości. Zagotować, zebrać szumowinę. Dodać warzywa, grzyby, kostki rosołowe, listek, ziele i gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Dodać zieleninę związaną w pęczek, zaprawić mąką ze śmietaną.

file1265061570



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...