Zupa grzybowa

1 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

grzyby mrożone 20 dag
1 marchew
1 pietruszka
½ selera
porcja rosołowa lub kość schabowa
listek laurowy
ziele angielskie
kostka grzybowa
kostka rosołowa
ziemniaki 4 szt
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany
zielenina (por, natka pietruszki, koper, lubczyk, liście selera)
woda 2 l

Zagotować wodę, wrzucić wymoczone kości. Zagotować, zebrać szumowinę. Dodać warzywa, grzyby, kostki rosołowe, listek, ziele i gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Dodać zieleninę związaną w pęczek, zaprawić mąką ze śmietaną.

file1265061570



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....