Zupa grzybowa

1 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

grzyby mrożone 20 dag
1 marchew
1 pietruszka
½ selera
porcja rosołowa lub kość schabowa
listek laurowy
ziele angielskie
kostka grzybowa
kostka rosołowa
ziemniaki 4 szt
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany
zielenina (por, natka pietruszki, koper, lubczyk, liście selera)
woda 2 l

Zagotować wodę, wrzucić wymoczone kości. Zagotować, zebrać szumowinę. Dodać warzywa, grzyby, kostki rosołowe, listek, ziele i gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Dodać zieleninę związaną w pęczek, zaprawić mąką ze śmietaną.

file1265061570



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.