Zupa grzybowa

1 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

grzyby mrożone 20 dag
1 marchew
1 pietruszka
½ selera
porcja rosołowa lub kość schabowa
listek laurowy
ziele angielskie
kostka grzybowa
kostka rosołowa
ziemniaki 4 szt
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany
zielenina (por, natka pietruszki, koper, lubczyk, liście selera)
woda 2 l

Zagotować wodę, wrzucić wymoczone kości. Zagotować, zebrać szumowinę. Dodać warzywa, grzyby, kostki rosołowe, listek, ziele i gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Dodać zieleninę związaną w pęczek, zaprawić mąką ze śmietaną.

file1265061570



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...