Zupa grzybowa

1 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

grzyby mrożone 20 dag
1 marchew
1 pietruszka
½ selera
porcja rosołowa lub kość schabowa
listek laurowy
ziele angielskie
kostka grzybowa
kostka rosołowa
ziemniaki 4 szt
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany
zielenina (por, natka pietruszki, koper, lubczyk, liście selera)
woda 2 l

Zagotować wodę, wrzucić wymoczone kości. Zagotować, zebrać szumowinę. Dodać warzywa, grzyby, kostki rosołowe, listek, ziele i gotować na wolnym ogniu około ½ godziny. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Dodać zieleninę związaną w pęczek, zaprawić mąką ze śmietaną.

file1265061570



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...