Zupa czosnkowa z wędzonką

10 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2,5 godz.

Niezbędne składniki:

700 g żeberek wędzonych
150 g boczku wędzonego
5 suszonych borowików
1 cebula
200 ml śmietanki 18%

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
3 łyżki Czosnku suszonego w płatkach Specialite
Przyprawa do żurku i barszczu białego

Wędzonkę zalać zimną wodą, dodać namoczone grzyby, całą cebulę, płatki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie i gotować na małym ogniu około 2 godz. Ugotowaną wędzonkę i grzyby posiekać w paski, ponownie włożyć do wywaru, dodać przyprawę do żurku i barszczu białego, zagotować, dodać śmietankę. Można podawać z plastrami białej kiełbasy.

1 zupa czosnkowa z wedzonka



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.