Zupa chińska z grzybami mun

11 kwietnia 2013, dodał: czarrna
Artykuł zewnętrzny

25 dkg karkówki
20 dkg pieczarek
1/4 główki kapusty
garść grzybów mun

dodatkowo:
1 litr bulionu
sos sojowy
przyprawa do kuchni chińskiej
kawałek świeżego imbiru
sól, pieprz

do smażenia:
olej arachidowy
masło

Sposób przygotowania
Karkówkę lekko rozbić, pokroić w kostkę. Dodać 4-5 łyżek sosu sojowego, 2 łyżki oleju arachidowego, starty imbir i łyżeczkę przyprawy chińskiej. Dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki. Najlepiej na cała noc.
Grzyby mun namoczyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki i podsmażyć na maśle. Karkówkę podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym. Dodać pieczarki i pokrojone w paseczki grzyby mun. Doprawić przyprawą chińską i pierzem.
3.

Do gotującego się bulionu dodać podsmażone składniki. Gotować do miękkości mięsa. Dodać poszatkowana kapustę. Gotować 5 minut. Doprawić sosem sojowym i pieprzem. Podawać z makaronem ryżowym. Smacznego :)

file1365699746



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...