Zupa cebulowa na wywarze mięsnym z winem

8 lutego 2013,
dodał: theblondmind
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

– wywar mięsny ( można użyć każdego rodzaju mięsa- ja preferuję tutaj wołowinę)
– 4 średniej wielkości cebule
– 3 ząbki czosnku
– pół szklanki białego lub czerwonego wina wytrawnego
– 5 ziemniaczków
– 4 łyżki masła
– oliwa z oliwek, ewentualnie olej z czarnuszki
– jeden, cały koncentrat pomidorowy
– tymianek, oregano,
– sól, pieprz, pieprz Cayenne

Przygotowujemy bulion mięsny. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę wraz z czosnkiem podsmażamy na maśle i oliwie. Dolewamy bulion, wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę, przyprawy, koncentrat pomidorowy i gotujemy ok 50 minut. Pod koniec gotowania dajemy oregano i wlewamy wino.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....