Zrazy ze śliwkami

25 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • piersi z kurczaka, pokrojone na pół wzdłuż
  • śliwki suszone
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • goździki
  • olej
  • bulion drobiowy
  • wykałaczki
  • Cale piersi kroimy na pół a potem przecinamy je po całości, także z 1 piersi mamy 4 kawałki mięska. lekko je rozbijamy i  solimy i pieprzymy. Na kawałkach mięska układamy suszone śliwki zwijamy w rulonik i spinamy 2 wykałaczkami. Gotowe jeżyki wrzucamy na patelenkę, obsmażamy i potem do garnuszka razem z tym co zostanie na patelence, podlewamy bulionem drobiowym z kostki, wrzucamy imbir, goździki i suszone śliwki, gotujemy do miękkości.



    Preferencje plików cookies

    Inne

    Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

    Niezbędne

    Niezbędne
    Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

    Reklamowe

    Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

    Analityczne

    Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

    Funkcjonalne

    Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

    Wydajnościowe

    Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.