Zrazy z jabłkami

19 lipca 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1342714300

składniki:

4 kotlety schabowe bez kości
1 jabłko
50 g szynki konserwowej
kostka mięsna
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 cebula
majeranek
sól,pieprz do smaku

Kotlety cienko rozbić, delikatnie rozbić. Jabłko obrać , pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułożyć
porcję jabłek. Mięso zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i smażyć na  maśle, na rumiano, dodać szynkę konserwową pokrojoną w cienką
kostkę, zarumienić i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić i podlać kostką mięsną rozpuszczoną w 400ml wrzącej wody. Dusić do miękkości, około 35 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.