Zrazy z jabłkami
Artykuł zewnętrzny
składniki:
4 kotlety schabowe bez kości
1 jabłko
50 g szynki konserwowej
kostka mięsna
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 cebula
majeranek
sól,pieprz do smaku
Kotlety cienko rozbić, delikatnie rozbić. Jabłko obrać , pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułożyć
porcję jabłek. Mięso zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami, oprószyć mąką i smażyć na maśle, na rumiano, dodać szynkę konserwową pokrojoną w cienką
kostkę, zarumienić i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić i podlać kostką mięsną rozpuszczoną w 400ml wrzącej wody. Dusić do miękkości, około 35 minut.