żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

19 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

żółte pierogiSkładniki:

1/2 kg mąki

1/4 do 1/2 szklanki wody

szczypta soli

2 op szpinaku mrożonego

2 op sera feta

szczypior, ząbek czosnku, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa, kurkuma, sól

Sposób przygotowania:

  1. ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
  2. czosnek i szczypior kroimy drobno,
  3. podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
  4. przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
  5. odstawiamy do ostygnięcia,
  6. następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,

ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy

file1268988632



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...