żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

19 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

żółte pierogiSkładniki:

1/2 kg mąki

1/4 do 1/2 szklanki wody

szczypta soli

2 op szpinaku mrożonego

2 op sera feta

szczypior, ząbek czosnku, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa, kurkuma, sól

Sposób przygotowania:

  1. ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
  2. czosnek i szczypior kroimy drobno,
  3. podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
  4. przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
  5. odstawiamy do ostygnięcia,
  6. następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,

ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy

file1268988632



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...