żółte pierogi ze szpinakiem i fetą

19 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

żółte pierogiSkładniki:

1/2 kg mąki

1/4 do 1/2 szklanki wody

szczypta soli

2 op szpinaku mrożonego

2 op sera feta

szczypior, ząbek czosnku, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa, kurkuma, sól

Sposób przygotowania:

  1. ugniatamy ciasto z mąki, wody i soli,
  2. czosnek i szczypior kroimy drobno,
  3. podsmażamy na patelni, dodajemy szpinak,
  4. przyprawiamy pieprzem, papryką i gałką,
  5. odstawiamy do ostygnięcia,
  6. następnie dodajemy pokruszoną fetę i widelcem mieszamy do uzyskania jednolitej masy,

ciasto nadziewamy masą, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy

file1268988632



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...