Żołądki drobiowe z pieczarkami
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 1 kg żołądków drobiowych
- 2 duże cebule
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 kg pieczarek
- 1 szkl śmietany 18%
- 1 bulionetka
- liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty
- mąka
- sól, pieprz mielony i maggi
Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2 – 3 części. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem. Dołożyć do żołądków. Podlać 2 szkl bulionu, dodać listek, pieprz i ziele. Dusić do miękkości. Śmietanę podbić mąką. Wlać do gulaszu. Doprawić wg uznania podanymi przyprawami.