Żołądki drobiowe z pieczarkami

13 lutego 2011, dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 2 duże cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 szkl śmietany 18%
  • 1 bulionetka
  • liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty
  • mąka
  • sól, pieprz mielony i maggi

Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2 – 3 części. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem. Dołożyć do żołądków. Podlać 2 szkl bulionu, dodać listek, pieprz i ziele. Dusić do miękkości. Śmietanę podbić mąką. Wlać do gulaszu. Doprawić wg uznania podanymi przyprawami.