złota rybka w sosie jogurtowym

26 maja 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 1 łyżka masła

– sól, pieprz

– 75 dag filetów np. z mintaja

2 łyżki mąki

– 2 łyżki soku z cytryny

– 2 łyżki bułki tartej

– 3 łyżki oleju

– 20 dag jogurtu naturalnego

– 15 dag kwaśnej śmietany

– mielone chili lub pieprz kajeński

– cukier

– pęczek czosnku niedźwiedziego

pęczek młodej marchewki

Masło roztopić w garnku, wrzucić oczyszczone marchewki i lekko udusić. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać 100 ml wody i gotować około 10 minut. Filety rybne umyć, osuszyć i pokroić na 4 kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Mąkę wymieszać z bułką tartą i 1/2 łyżeczki soli. Kawałki ryby panierować w przygotowanej mieszance, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju około 6 minut. Jogurt naturalny wymieszać z kwaśną śmietaną, przyprawić sola i pieprzem, chili i szczyptą cukru. Czosnek posiekać i dodać do jogurtu. Usmażone filety ułożyć wraz z marchewką na talerzu, polać sosem jogurtowym, posypac mielonym chili.

dodatki do dekoracji, przyprawy znajdziesz na aukcji:

http://www.allegro.pl/item629179611_wanilia_dluugie_laski_wanilii_16_cm_od_suprsprzed.html

 



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...