złota rybka w sosie jogurtowym

26 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 1 łyżka masła

– sól, pieprz

– 75 dag filetów np. z mintaja

2 łyżki mąki

– 2 łyżki soku z cytryny

– 2 łyżki bułki tartej

– 3 łyżki oleju

– 20 dag jogurtu naturalnego

– 15 dag kwaśnej śmietany

– mielone chili lub pieprz kajeński

– cukier

– pęczek czosnku niedźwiedziego

pęczek młodej marchewki

Masło roztopić w garnku, wrzucić oczyszczone marchewki i lekko udusić. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wlać 100 ml wody i gotować około 10 minut. Filety rybne umyć, osuszyć i pokroić na 4 kawałki. Skropić sokiem z cytryny. Mąkę wymieszać z bułką tartą i 1/2 łyżeczki soli. Kawałki ryby panierować w przygotowanej mieszance, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju około 6 minut. Jogurt naturalny wymieszać z kwaśną śmietaną, przyprawić sola i pieprzem, chili i szczyptą cukru. Czosnek posiekać i dodać do jogurtu. Usmażone filety ułożyć wraz z marchewką na talerzu, polać sosem jogurtowym, posypac mielonym chili.

dodatki do dekoracji, przyprawy znajdziesz na aukcji:

http://www.allegro.pl/item629179611_wanilia_dluugie_laski_wanilii_16_cm_od_suprsprzed.html

 



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...