Ziołowa przyjemność
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/2 dużego ogórka (pokrojonej w kostkę)
4 małe pomidory (pocięte w kliny)
1/2 główki sałaty lodowej (drobno posiekanej)

2-3 dymki (posiekane)
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
cebula granulowana
sól
pieprz
15 liści bazylii (posiekane)
15 świeżych liści mięty (posiekane)
4 małe pomidory (pocięte w kliny)
1/2 główki sałaty lodowej (drobno posiekanej)


2-3 dymki (posiekane)
2 łyżki majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
cebula granulowana
sól
pieprz
15 liści bazylii (posiekane)
15 świeżych liści mięty (posiekane)
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa wymieszać w dużej misce, dodać majonez i kwaśną śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i granulowaną cebulą. Dodać posiekaną bazylię i miętę i jeszcze raz wymieszać. Podawać na zimno.