Zimowy piernik

18 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Masło utrzyj z 20 dag cukru i 20 dag miodu, dodając kolejno 4 żółtka, połącz
z  40 dag mąki i  przyprawą piernikową. Dodaj umyte i osuszone rodzynki i skórkę pomarańczową. 2 łyżeczki sody oczyszczonej rozpuść w małej ilości wody, dodaj do ciasta, wymieszaj. Na końcu dodaj delikatnie pianę z ubitych białek, ciasto przełóż do natłuszczonej blachy, piecz 0k. 50 minut w 180″C.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...