Zimowa surówka

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
50 dag kapusty
20 dag cebuli
50 dag marchwi
50 dag jabłek
zalewa:1l wody, 2 dag soli, 2 łyzki cukru, kwas cytrynowy

Wykonanie:

Cebulę obrać , pokroić wrzucić na 3 min na osolony wrzątek, odcedzić.
Kapustę poszatkować. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Z podanych składników ugotować zalewę, rozlać do słoików. Włożyć przygotowane warzywa. Zamknąć słoiki, pasteryzować 30 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D