Zimowa surówka

27 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
50 dag kapusty
20 dag cebuli
50 dag marchwi
50 dag jabłek
zalewa:1l wody, 2 dag soli, 2 łyzki cukru, kwas cytrynowy

Wykonanie:

Cebulę obrać , pokroić wrzucić na 3 min na osolony wrzątek, odcedzić.
Kapustę poszatkować. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Z podanych składników ugotować zalewę, rozlać do słoików. Włożyć przygotowane warzywa. Zamknąć słoiki, pasteryzować 30 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....