Ziemniaki z farszem zapiekane

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

*  8 dużych ziemniaków – ugotowanych w łupinach
* 100g sera roquefort
* 8 plastrów wędzonego boczku lub wędliny
* masło
* 2 jajka
* ¼ szklanki mleka
* gałka muszkatołowa
* przyprawa KUCHAREK Smak Wiosny i KUCHAREK Smak Zimy, pieprz czarny mielony

file1286536697

Przepis:

Ugotowane ziemniaki przeciąć w 2/3 wysokości, wydrążyć. Oddzielić żółtka od białek. Z puree ziemniaczanego, żółtek, utartego sera i ubitej piany z białek zrobić farsz. Przyprawić KUCHARKIEM i delikatnie wymieszać. Nakładać do wydrążonych ziemniaków i każdy owinąć plastrem boczku. Zapiekać ok. 20min w 190 st. Podawać prosto z piekarnika z ulubioną sałatą.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...