Ziemniaki z farszem zapiekane
Artykuł zewnętrzny
składniki:
* 8 dużych ziemniaków – ugotowanych w łupinach
* 100g sera roquefort
* 8 plastrów wędzonego boczku lub wędliny
* masło
* 2 jajka
* ¼ szklanki mleka
* gałka muszkatołowa
* przyprawa KUCHAREK Smak Wiosny i KUCHAREK Smak Zimy, pieprz czarny mielony
Przepis:
Ugotowane ziemniaki przeciąć w 2/3 wysokości, wydrążyć. Oddzielić żółtka od białek. Z puree ziemniaczanego, żółtek, utartego sera i ubitej piany z białek zrobić farsz. Przyprawić KUCHARKIEM i delikatnie wymieszać. Nakładać do wydrążonych ziemniaków i każdy owinąć plastrem boczku. Zapiekać ok. 20min w 190 st. Podawać prosto z piekarnika z ulubioną sałatą.
www.kucharek.pl