Młode ziemniaki z bulionu z rozmarynem
Artykuł zewnętrzny
Ktoś mi kiedyś opowiadał o takiej metodzie gotowania ziemniaków. Spróbowałam – pyszne.
Czas : 30 minut
Składniki :
- 8 średniej wielkości ziemniaków
- 1 kostka bulionu drobiowego ( lub cielęcego ) Knorra
- ½ litra wody
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżka rozdrobnionego rozmarynu (świeży lub suszony)
Ziemniaki dobrze umyć ( ja lekko szoruję druciakiem ). Zalać w garnku ( o takiej średnicy by leżały na dnie w jednej warstwie ściśle wypełniając dno wodą) i dodać do niej wszystkie dodatki. Gotować 20 minut pod przykryciem (z lekką szparą). Potem odkryć i dogotować .