Ziemniaki po szwajcarsku

8 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 8 ziemniaków (60 dag)
  • 25 dag chudego wędzonego boczku
  • 1 łyżka Przyprawy do ziemniaków Prymat
  • Pieprz czarny, mielony Prymat
  • Pikantny sos czosnkowy Tzatziki Prymat
  • do smażenia: 2 łyżki oleju
  • sól

Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą i ugotować w łupinach na półtwardo (4–5 min od zagotowania). Ostudzić, obrać, a następnie zetrzeć na tarce z dużymi otworami i wymieszać z przyprawą do ziemniaków. Boczek pokroić na cienkie plastry. Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzać olej. Dno i boki patelni wyłożyć boczkiem, oprószyć solą i posypać obficie pieprzem. Na boczek wyłożyć ziemniaki i wyrównać powierzchnię. Smażyć do momentu, aż przy potrząsaniu patelnią placek będzie odchodzić od dna. Wyłożyć na talerz boczkiem do góry, podzielić na porcje. Podawać z kefirem doprawionym Pikantnym sosem czosnkowym Tzatziki Prymat.

źródło: www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...