Ziemniaki po hiszpańsku

31 marca 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 8 dużych ziemniaków
  • 16 pomidorków koktajlowych
  • starty parmezan lub oscypek
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 10 dag masła
  • sól
  • olej do blachy

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Blachę natłuścić olejem. Obrane ziemniaki ułozyć na blaszce, posolić, wstawić do nagrzanego piekarnika. Z pomidorków odciąć czubki i łyżeczką wybrać płyn z pestkami. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie przekroić je na pół i ponownie ułożyć na blaszce. Na każdej połówce umieścić, przekrojem do góry, pomidory posypać parmezanem, bułką tartą i solą i wiórkami masła.Zapiekać jeszcze 15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....