Ziemniaki po hiszpańsku

31 marca 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 8 dużych ziemniaków
  • 16 pomidorków koktajlowych
  • starty parmezan lub oscypek
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 10 dag masła
  • sól
  • olej do blachy

Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Blachę natłuścić olejem. Obrane ziemniaki ułozyć na blaszce, posolić, wstawić do nagrzanego piekarnika. Z pomidorków odciąć czubki i łyżeczką wybrać płyn z pestkami. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie przekroić je na pół i ponownie ułożyć na blaszce. Na każdej połówce umieścić, przekrojem do góry, pomidory posypać parmezanem, bułką tartą i solą i wiórkami masła.Zapiekać jeszcze 15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...