Ziemniaczne łódeczki pełne mięsa

6 października 2010,
dodał: Jabłonska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8-10 dużych podłużnych ziemniaków

30 dag mielonego mięsa

1 cebula

jajko

sól, pieprz

3 dag margaryny

natka zielonej pietruszki

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż wydrążyć środek, lekko osolić.  Cebulę obrać pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni margarynę. Usmażyć  na niej cebulę, dodać mięso wymieszać. Następnie wbić jajko przyprawić. Wydrążone połówki ziemniaków wypełnić farszem po czym ułożyć je w garnku. Wlać osoloną wodę do 3/4 wysokości ziemniaków. Gotować pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. Podawać posypane natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...