Ziemniaczne łódeczki pełne mięsa

6 października 2010, dodał: Jabłonska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8-10 dużych podłużnych ziemniaków

30 dag mielonego mięsa

1 cebula

jajko

sól, pieprz

3 dag margaryny

natka zielonej pietruszki

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż wydrążyć środek, lekko osolić.  Cebulę obrać pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni margarynę. Usmażyć  na niej cebulę, dodać mięso wymieszać. Następnie wbić jajko przyprawić. Wydrążone połówki ziemniaków wypełnić farszem po czym ułożyć je w garnku. Wlać osoloną wodę do 3/4 wysokości ziemniaków. Gotować pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. Podawać posypane natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...