Ziemniaczne łódeczki pełne mięsa

6 października 2010, dodał: Jabłonska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

8-10 dużych podłużnych ziemniaków

30 dag mielonego mięsa

1 cebula

jajko

sól, pieprz

3 dag margaryny

natka zielonej pietruszki

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż wydrążyć środek, lekko osolić.  Cebulę obrać pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni margarynę. Usmażyć  na niej cebulę, dodać mięso wymieszać. Następnie wbić jajko przyprawić. Wydrążone połówki ziemniaków wypełnić farszem po czym ułożyć je w garnku. Wlać osoloną wodę do 3/4 wysokości ziemniaków. Gotować pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. Podawać posypane natką pietruszki.