Ziemniaczki pod serową pierzynką

14 kwietnia 2011, dodał: Zek
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg ziemniaków
1 cebula
80 g. boczku
100 g sera żółtego
3 ząbki czosnku
200 ml śmietanki 30 procentowej
zioła prowansalskie
sól
pieprz

Ziemniaki obrać , pokroić w plastry i gotować około 10 minut.Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na złoty kolor Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem wyłożyć ziemniaki, na nie cebulkę i plasterki boczku. Śmietanę wymieszać z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i  zalać nią zapiekankę. Wierzch przykryć serem starym na tarce o dużych oczkach. Zapiekać przez około 20 minut w temp. 220 stopni.

Smacznego ! ! !



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...