Ziemniaczki pod serową pierzynką

14 kwietnia 2011,
dodał: Zek
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg ziemniaków
1 cebula
80 g. boczku
100 g sera żółtego
3 ząbki czosnku
200 ml śmietanki 30 procentowej
zioła prowansalskie
sól
pieprz

Ziemniaki obrać , pokroić w plastry i gotować około 10 minut.Cebulę pokroić w plasterki i podsmażyć na złoty kolor Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem wyłożyć ziemniaki, na nie cebulkę i plasterki boczku. Śmietanę wymieszać z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i  zalać nią zapiekankę. Wierzch przykryć serem starym na tarce o dużych oczkach. Zapiekać przez około 20 minut w temp. 220 stopni.

Smacznego ! ! !



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....