URODA I ZDROWIE

Ziemniaczki pieczone z rukolą i serem plesniowym

31 grudnia 2009, dodał: Alfa i Omega

Wyszorowac szczoteczką ziemniaki i ugotować w mundurkach, odcedzić i lekko skropić oliwą, wstawić do nagrzanego piekarnika, az się zrumienią. Uprazyc na suchej patelni 5 dag orzeskzów piniowych lub słonecznika, rukole umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem, pokroić w kostkę sera 10 dag sera pleśniowego np. lazur.

Przygotować sos:

1 łyżkę octu balsamicznego wymieszać ze szczyptą soli i cukru, dodać 1/2 łyżeczki oregano i bazylii, nieco pieprzu, stopniowo dolewac oliwę, mieszac aż powstanie aksamitny sos. WYmieszać rukolę z ziemniakami i serem pleśniowym, polać sosem.

file1262252338


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz