Ziemniaczany sos z kaparami

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1i1/2 szklanki bulionu mięsnego

1 pomidor

2 ziemniaki

2 łyżki maki

2 łyżki kaparów

2 łyżki śmietany

ugotowane na twardo białko jajka

łyżka posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

Przygotowanie:

Z pomidora zdejmuje skórkę i kroje go w ósemki. Ziemniaki obieram, kroję w kostkę, gotuje na półmiękko. Mąkę rozprowadzam zimnym bulionem i mieszając, zagotowuję. Dodaje kawałki pomidora , ugotowane ziemniaki i kapary. Sos gotuje na małym ogniu około 5 min, potem zaprawiam śmietaną, mieszam z pokrojonym w kostkę białkiem i natką oraz solą i pieprzem . Doskonały do wołowiny i jagnięciny.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...