Sos agrestowy

15 września 2010, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 dag. agrestu

2 łyżki masła

szklanka wody

2 łyżki mąki

2/3 szklanki śmietany

1/2 szklanki cukru

2 żółtka

Przygotowanie:

Agrest zalewam wodą i gotuje.Studzę i przecieram przez sito.Gotuję na małym ogniu ok. 10 minut ciągle mieszając.Pod koniec wlewam śmietanę. Żółtka ucieram z cukrem i łączę z przestudzonym sosem. Doskonały do deserów owocowych i naleśników.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wysoka wrażliwość u dzieci.
Wysoka wrażliwość u dzieci objawia się nie tylko szybkim wyczuwaniem subtelnych zapachów czy dźwięków,...
Polisa AC w 2024 roku.
O ile więcej trzeba dać za polisę w 2024 roku? W niektórych województwach...
Polska-więcej zgonów niż urodzeń!…
W tych częściach kraju wymieramy najczęściej. Sytuacja jest gorsza w miastach, gdzie zanotowano...
Narząd najszybciej się starzejący.…
Przełom w leczeniu wielu chorób? Który narząd najszybciej się starzeje? Wyjątkowo szybkie starzenie...