Ziemniaczany bałagan

19 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg młodych czerwonych ziemniaków (nieobrane)
1/2 szklanki majonezu
3 ząbki czosnku
odrobina białego octu winnego
duża garść pietruszki
sól do smaku

Przygotowanie:
Ziemniaki pokroić na małe kostki, około 1 cm każdy i ugotować. Odcedzić i ostudzić. W międzyczasie zrobić sos czosnkowy przez zmieszanie czosnku, majonezu, octu i soli. Drobno pokroić pietruszkę. Nieco schłodzone ziemniaki, wymieszać z sosem czosnkowym, a następnie posypać pietruszką.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...