Ziemniaczane ragout z fasolą

27 września 2010, dodał: jorunn2010
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 5 dużych ziemniaków
– 3 cebule
– 3 łyżki masła
– puszka fasoli (może być biała lub czerwona)
– szklanka przecieru lub soku pomidorowego
– 200 g cienkiej kiełbasy
– łyżka kolendry
– łyżeczka pieprzu kajeńskiego
– łyżeczka curry
– sól

Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na maśle w głębokiej patelni lub rondlu. Ziemniaki obrać i pokroić w drobniutką kostkę, dodać do cebuli, obficie posypać solą. Zalać sokiem lub przecierem pomidorowym. Na osobnej patelni usmażyć pokrojoną w plasterki kiełbasę, posypując kolendrą, curry i pieprzem kajeńskim. Zarumienioną kiełbasę oraz fasolę bez zalewy dodać do ragout. Pomieszać, gotować tak długo, aż ziemniaki będą całkiem miękkie. Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...