Ziemniaczane miseczki z dodatkami

14 kwietnia 2011, dodał: aczp
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 30 dag startych na tarce jarzynowej ziemniaków
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 1 jajko
  • 1 starta na tarce jarzynowej marchew średniej wielkości
  • 2 łyżki mąki

Wszystkie składniki wymieszać dokładnie. W zależności od tego, jak wodniste są ziemniaki, można je przed wymieszaniem z resztą składników odcisnąć. Formę na muffiny posmarować oliwą i łyżką nakładać masę ziemniaczaną tak, aby trzymała się boków i wewnątrz nie była wypełniona farszem. Ma powstać miseczka.
Piec w temp. 200 st. C około 20 minut, do czasu zrumienienia.

Gotowe miseczki wypełniamy ulubionymi dodatkami. Dla mnie to: łosoś wędzony, ogórki, ser pleśniowy i prażony słonecznik; dla męża: szynka parmeńska, mozzarella, pomidory i przyprawa: suszone pomidory z bazylią i czosnkiem…



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz