Ziemniaczane kulki

28 lutego 2014,
dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 3 łyżki stopionego masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól.

Ziemniaki obrać, specjalną łyżeczką wydrążyć kulki, wrzucić na osolony wrzątek na 2-3 min, odsączyć na sicie. Wymięszać ze stopionym masłem i posiakaną natką, wyłożyć do ogrzanego płaskiego rondla. Smażyć na dość dużym ogniu, po czym zmiejszyć płomień i samażyć ok. 30 min, od czasu do czasu delikatnie mięszając.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...