Ziemniaczane kulki

28 lutego 2014, dodał: Szanetka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg ziemniaków, 3 łyżki stopionego masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól.

Ziemniaki obrać, specjalną łyżeczką wydrążyć kulki, wrzucić na osolony wrzątek na 2-3 min, odsączyć na sicie. Wymięszać ze stopionym masłem i posiakaną natką, wyłożyć do ogrzanego płaskiego rondla. Smażyć na dość dużym ogniu, po czym zmiejszyć płomień i samażyć ok. 30 min, od czasu do czasu delikatnie mięszając.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...